Fundatia Romanian Angel Appeal

Fundatia Romanian Angel Appeal

Centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin miscare) adresat copiilor cu TSA din Prahova

Status: Fundraising

Fundaţia Romanian Angel Appeal (București) şi Asociaţia Glasul Autismului (Câmpina) strâng fonduri pentru a deschide un centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin miscare) adresat copiilor cu TSA.

 

 

 

[ Show more ]

1,000 RON

Sumă:

1

Galantomi:

14

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neuro-biologică, ce se manifestă fie la naștere, fie la vârsta de 18 – 24 de luni a copilului. Dat fiind specificul afecțiunii, persoanele autiste, indiferent de vârsta pe care o au, prezintă nevoi speciale, cărora trebuie să li se raspundă individualizat. În absența intervenției terapeutice, severitatea tulburării se modifică în timp.

În România, în anul 2012, erau declarate 7.179 persoane diagnosticate cu autism (conform Ministerului Sanatatii) însă, numărul real al acestora este mult mai mare, majoritatea nefigurând în evidența oficială. Incidența autismului este de 1/88 persoane, conform unui studiu publicat în 2012 de Centrul pentru Controlul Maladiilor din Atlanta, Statele Unite ale Americii, iar pentru țara noastră specialiștii estimează cel puțin 15.000 de persoane cu autism. Studiile și experiența organizațiilor de profil internaționale, arată că diagnosticarea timpurie, la vârsta de 18 – 36 luni, intervențiile specializate și integrarea socială, cresc cu până la 47% șansele persoanelor cu autism de a dobândi abilități pentru viața independentă, conform studiului publicat de Ivar Lovaas, UCLA, 1987.

În momentul de față, în țara noastră, medicii de familie, pediatrii și psihiatrii încă mai au dificultăți în diagnosticarea precoce a autismului, numărul de specialiști în intervenții recuperatorii este încă foarte mic, iar infrastructura de asistență și intervenție este insuficientă. De asemenea, integrarea copiilor cu autism în școală se realizează doar în mod excepțional, în ciuda unei Legi a educației incluzive.

Fundaţia Romanian Angel Appeal (București) şi Asociaţia Glasul Autismului (Câmpina) se implică de peste 8 ani în strângerea fondurilor pentru persoanele afectate de autism. Încă din 2012 organizează Câmpina Open MTB - eveniment de fundraising sub forma unui concurs de ciclism organizat în odașul Câmpina. 

Toate fondurile obținute din taxele de participare sunt folosite în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) din comunitate. Cele șase ediții anterioare ale CMTB au totalizat peste 146000 lei. Aceste fonduri s-au reflectat în cursuri pentru părinții copiilor cu autism, materiele de lucru pentru Centrul de zi Sf. Filofteia și familile beneficiare ale centrului și cursuri adresate cadrelor didactice din grădinițe și școli de masă care au vizat integrarea copiilor cu TSA în învățământ.

Din aceeași sumă au fost livrate programe de pregătire pentru echipa centrului Sf. Filofteia, au fost organizate două tabere pentru familiile în care există copii cu TSA și a fost organizată o campanie de conștientizare în școli.  

Din fondurile strânse anul trecut şi în acest an, va fi renovat și mobilat spaţiul identificat pentru acest centru şi se vor organiza primele grupuri de socializare şi terapie.