Copilărie fără tuberculoză

Anual, aproape 600 de copii sunt diagnosticați cu tuberculoză (TBC) în România, majoritatea provenind din familii cu statut socio-economic scăzut. În Bucureşti, cei mai mulţi dintre copiii afectați de tuberculoză sunt spitalizați în Spitalul “Lacul Bucura”, o unitate care aparține administrativ Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. În cele mai multe cazuri, tratamentul administrat corect duce la vindecare. Însă tratamentul pentru TBC are efecte adverse și este dificil de suportat pe termen lung, iar integrarea socială după vindecare este un proces lung și marcat de stigmatizarea asociată bolii. Tratamentul pentru tuberculoză rezistentă este de multe ori comparat cu cel pentru cancer, din punct de vedere al severităţii efectelor adverse: pierderea auzului, probleme la stomac, greață, dureri de articulații, sau unele probleme psihiatrice (anxietatea, paranoia, depresia) și, mai rar, crize de epilepsie.

Prin proiect ne propunem să susținem integrarea socială și școlară a 15 copii și tineri din București/ Ilfov cu vârste între 8 și 14 ani, care s-au aflat/ se află în tratament și urmează să îl finalizeze şi să se vindece pe durata proiectului.

Ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții și să creștem șansele de reintegrare în comunitate pentru acești copii prin organizarea, după vindecare, a unei tabere de recuperare în care copiii să poată explora adaptarea la mișcare și, în același timp, să se pregătească pentru școală, prin organziarea unei campanii de reducere a stigmei și discriminării în școlile din care provin, prin ședințe de consiliere individuală (sau de familie) și ședințe de meditații pentru materiile la care copiii au rămas în urmă.

Tuberculoza (TBC) este o boală contagioasă care se răspândește prin aer. O persoană cu TBC activă poate elimina bacilli TBC în aer când tușește, strănută, râde sau poate chiar când cântă, iar oamenii din apropiere pot inhala acești bacili infecțiosi.
Dacă nu este tratată, o persoană cu TBC activă poate infecta în medie între 10 și 15 oameni pe an. Situațiile în care familii întregi, inclusiv copiii, se îmbolnăvesc sunt frecvente, în special în medii defavorizate.
Printre factorii care îngreunează situația familiilor afectate de TBC se află nivelul de trai foarte scăzut, alimentația insuficientă, alcoolismul, condițiile precare de locuire (mulți membrii ai aceleiași familii care împart spații mici și insalubre) precum și existența altor boli cronice.

Tuberculoza este una dintre bolile puternic marcate de discriminare, iar reintegrarea în colectivitate este dificilă pentru un pacient TBC, chiar vindecat. Copiii sunt cei mai afectaţi de tuberculoză pentru că nu dispun de resursele pe care le are un adult ca să treacă peste boală. Reintegrarea școlară pentru copiii cu TBC este mai dificilă din cauza reticenţei profesorilor şi colegilor de a mai interacţiona cu aceștia. În plus, deşi există nenumărate surse de informare despre tuberculoză, acesta nu este un subiect de interes pentru populaţie, iar când apare un caz în proximitate, oamenii se sperie şi preferă să-l respingă.

Rezultate dorite

* 15 copii și tineri participanți în tabăra de recuperare.

* 100 de ore de consiliere individuală sau de familie pentru cei 15 beneficiari și/ sau familiile acestora.

* 50 de ore de pregătire pentru materiile la care copii au de recuperat.

* 1 campanie de informare cu privire la TBC și de combatere a prejudecăților asociate cu această afecțiune organizată în minim 3 școli din București/ Ilfov.

* Minim 300 elevi din clasele 5 – 8 informați cu privire în legătură cu tuberculoza Minim 50 cadre didactice din școlile în care se desfășoară campania informați cu privire la TBC.

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

15

Suma:

2,240 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2018

Daruieste ziua ta ~ 2018

In beneficiul: Copilărie fără tuberculoză

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

2,240 RON

Suma:

2

Galantomi:
15 Donatii

Pagini fundraising

Ziua mea pentru copilarie fara tuberculoza

Peste o luna este ziua mea de nastere, implinesc o varsta frumoasa si sunt recunoascatoare ca am ajuns la aceasta varsta sanatoasa.Nimeni nu isi dores

2,000 RON Target
40 RON Suma
2 Donatii
2% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Îmi amintesc cu drag de taberele copilăriei. Acolo timpul părea să se suspende. Cerul era mai albastru, aventurile erau la ordinea zilei, prieteni

4,000 RON Target
2,200 RON Suma
13 Donatii
55% Complete