Misiunea noastră

Fundația Romanian Angel Appeal este o organizație neguvernamentală, înființată în 1991, a cărei misiune o reprezintă îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor afectați de boli cronice și aflați la risc de excludere socială.

Beneficiarii direcți și indirecți ai fundației sunt în principal copii, tineri și familii afectate de HIV/SIDA, tuberculoză (TB) și autism dar și copii aflați în centre de plasament.

Fundația a desfășurat și desfășoară, de asemenea, campanii de advocacy privind îmbunătățirea cadrului legislativ și a măsurilor de prevenire și control al unor afecțiuni cronice (autism) și a infecțiilor cu risc major pentru sănătatea populației (HIV și tuberculoză). A coordonat ample programe de prevenire a transmiterii HIV și TB în rândul categoriilor de populație defavorizate (utilizatori de droguri injectabile, minorități sexuale, persoane din închisori) și dezvoltare de servicii medicale și de asistență socială pentru aceste categorii, pentru a preveni riscul de transmitere către populația generală.

Prin activitățile pe care le desfășoară de peste 25 de ani, fundația asigură tratament gratuit, complet și de calitate, pentru pacienții cu tuberculoză multidrog rezistentă, a înființat în spitalele din România secții de zi care oferă gratuit servicii de îngrijire medico-psiho-socială pentru pacienții cu HIV/SIDA și a inaugurat, la Spitalul Victor Babeș, primul Centru de servicii integrate pentru persoanele cu HIV/SIDA din România.

Pentru copiii și familiile afectate de autism, fundația a înființat, în toată țara, 40 de centre specializate în autism, unde beneficiarii primesc intervenții gratuite. De asemenea, Romanian Angel Appeal organizează, anual, diverse evenimente care au ca scop strângerea de fonduri și conștientizarea problemei autismului.

[ Show more ]

Proiecte

Anual, aproape 600 de copii sunt diagnosticați cu tuberculoză (TBC) în România, majoritatea provenind din familii cu statut socio-economic scăzut.

Ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții și să creștem șansele de reintegrare în comunitate pentru acești copii prin organizarea, după vindecare, a unei tabere de recuperare în care copiii să poată explora adaptarea la mișcare și, în același timp, să se pregătească pentru școală, prin organziarea unei campanii de reducere a stigmei și discriminării în școlile din care provin, prin ședințe de consiliere individuală (sau de familie) și ședințe de meditații pentru materiile la care copiii au rămas în urmă.

2,240 RON Suma:
15 Donatii:
1 Galantomi:

Fundaţia Romanian Angel Appeal (București) şi Asociaţia Glasul Autismului (Câmpina) strâng fonduri pentru a deschide un centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin miscare) adresat copiilor cu TSA.

 

 

 

1,000 RON Suma:
14 Donatii:
1 Galantomi:

Vom merge alături de voluntari liceeni în comunități rurale, în unitățile de învățământ să vorbim despre sănătate, educație și despre importanța stabilirii obiectivelor în viață.

Începem cu câteva comunități rurale din Prahova și ne vom adresa copiilor din școala primară și gimnazială.

2,238 RON Suma:
24 Donatii:
1 Galantomi:

Credem că educația, empatia și abilitățile de a mobiliza resurse sunt mijloacele cu care noi îi putem echipa pe tineri pentru ca schimbarea produsă de ei să fie pozitivă.

2,970 RON Suma:
32 Donatii:
1 Galantomi:

Evenimente fundraising

Pagini fundraising

Micile gesturi de bunătate sunt urzeala care tine omenirea laolalta

Salut !Sunt Sabin si pe 9 septembrie voi participa la Campina Open MTB - Race for Autism.M-am înscris la această cursă având o nouă atracție, ș

1,000 RON Target
1,000 RON Suma
14 Donatii
100% Complete

Ziua mea pentru copilarie fara tuberculoza

Peste o luna este ziua mea de nastere, implinesc o varsta frumoasa si sunt recunoascatoare ca am ajuns la aceasta varsta sanatoasa.Nimeni nu isi dores

2,000 RON Target
40 RON Suma
2 Donatii
2% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Îmi amintesc cu drag de taberele copilăriei. Acolo timpul părea să se suspende. Cerul era mai albastru, aventurile erau la ordinea zilei, prieteni

4,000 RON Target
2,200 RON Suma
13 Donatii
55% Complete

Ajută-mă să fac o faptă bună de ziua mea

Am început să cresc ca om făcând voluntariat. Voluntariatul mi-a dat primul rol clar în societate dincolo de cel de elev/student - așa am primi

500 RON Target
835 RON Suma
12 Donatii
100% Complete

Adelaide, Nicoleta si Celus alearga pentru 3 tinere proiecte comunitare

După experiența de la Half Marathon des Sables Fuerteventura recidivăm cu o altă cursă Ultra.  Participăm în echipă extinsă la Marathon de

3,000 RON Target
2,135 RON Suma
20 Donatii
71.166666666667% Complete

Adelaide & Nicole - 120 KM pentru Sănătate & Educație

Ne-am apucat de alergare la vârsta la care alți alergători se lasă de sport. Anul acesta am descoperit alergarea montană, care te lasă fără s

2,000 RON Target
2,238 RON Suma
24 Donatii
100% Complete